Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Jeg har sovet litt dårlig

KrFs leder Knut Aril Hareide er spent. Partiene er inne i siste runde av å snakke om ny regjering. I løpet av onsdag bestemmer de seg.

De borgerlige partiene Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti (KrF) og Fremskrittspartiet (Frp) snakker om å danne ny regjering.

Tirsdag startet de siste runde med sonderinger. Det er samtaler der partiene finner ut om de kan være i regjering sammen. I løpet av onsdagen vil det trolig være avgjort hvem som blir med i regjering.

– Jeg tror alle forstår at denne siste dagen blir veldig avgjørende, sier KrFs leder Knut Arild Hareide.

Partiene må bestemme seg om de kan samarbeide om vanskelige saker. Det gjelder blant annet innvandring og boring etter ny olje i Nord-Norge. KrF og Venstre får det kanskje ikke som de vil i saker de regner som viktige. Da kan de trekke seg fra å være med i regjering.

Hareide sier at han ikke vet hva han vil råde partiet til.

– Men det må jeg bestemme meg for i løpet av de neste 24 timene, sier Hareide.

LES MER HER: Varsler endringer i kommunene

Partiene har bestemt seg for at de skal avslutte sonderingene onsdag.

– Så skal vi møtes igjen torsdag for å snakke om hvordan samarbeidet mellom oss fire partiene vil bli de neste fire årene. Altså om det blir i regjering, eller om det ikke blir i regjering, sa Erna Solberg mandag. Hun er leder for Høyre.

Tirsdag blir det ikke noe møte med pressen. Partiene skal snakke sammen i ettermiddagen og litt i kveld. Kanskje møtes de onsdag formiddag. Men så går partiene fra hverandre. Da skal de bestemme om de kan fortsette samarbeidet.

Venstre skal la stortings-gruppa i partiet bestemme det. Antagelig ber de også om råd fra landsstyret i partiet.

Hos KrF skal også sentralstyret si sin mening onsdag. Men det er stortings-gruppa som bestemmer veien videre. Partileder Knut Arild Hareide er spent på de siste timene av sonderingen.

– Jeg har sovet litt dårlig, sier Hareide.