Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Jeg har tillit til at datteren min får en rettferdig dom

Avisa VG har snakket med faren til kvinnen som hentes hjem fra Syria. Han har tillit til det norske retts-systemet.

Faren til kvinnen som hentes hjem fra Syria, har snakket med avisa VG. Kvinnen ble hentet ut av landet med sine to barn. Hun er siktet for å ha deltatt i to terror-organisasjoner. Faren har tro på at datteren vil få en rettferdig dom.

– Jeg er spent, og jeg gleder meg. Det blir veldig stort for oss besteforeldre. Både på mors- og farssiden. Vi skal endelig bli kjent med våre barnebarn etter så mange år, sier faren til VG.

Han har aldri møtt barnebarna på tre og fem år. Den fem år gamle gutten er trolig veldig syk. Det er årsaken til at norske myndigheter nå henter de tre hjem.

Faren til den siktede kvinnen takker nå norske myndigheter. Han takker også kvinnens advokat Nils Christian Nordhus.

– Jeg takker Utenriks-departementet for å ha fått familien i sikkerhet. Jeg mangler egentlig ord for å si hvor takknemlig jeg er. Når det gjelder advokaten, så har han reddet tre menneskeliv.

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) har siktet kvinnen. Hun er siktet for å ha deltatt i terror-organisasjonene IS og Nusrafronten. De har sagt at hun vil bli pågrepet når hun lander i Norge.

Faren hennes sier at han vet at datteren vil bli straffe-forfulgt.

– Det har vi som familie vært forberedt på lenge. Jeg har tillit til at retts-systemet gir datteren min en rettferdig dom, sier han.