Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

«Jeg hater Islam og muslimer»

Frp-politiker Frank Willy Djuvik skrev at han hater muslimer. Han sa han ville kjempe både mot Islam og Arbeiderpartiet. Nå beklager han bruken av ordet «hat».

Frank Willy Djuvik er fylkesleder for Fremskrittspartiet (Frp) i Sogn og Fjordane. Torsdag fikk han mange til å bli sinte. Det skjedde da han la ut en ny tekst på bloggen sin, skriver nettavisa nrk.no. Overskriften til teksten var «Eg hatar islam og muslimer». Djuvik skriver på nynorsk, men Klar Tale skriver teksten hans på bokmål.

– Med hat mener jeg «en intens uvilje mot», skriver Djuvik. Han sier at han ikke ønsker at det skjer vold eller andre negative ting. Han vil heller ikke fordømme.

– Jeg har rett og slett bare en intens uvilje mot Islam og muslimer, skriver Djuvik.

Årsaken er at Islam er en religion, forklarer han. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Djuvik skriver at han er en liberalist. Derfor mener han at alle mennesker har rett til å finne ut hvordan de vil leve livene sine. Det er også deres ansvar. Derfor liker han absolutt ikke de som prøver å hindre dette. Eller de som vil bestemme for andre.

Djuvik skriver at ingen kan skylde på religion eller politikk når de bryter loven.

– Som politiker vil jeg kjempe mot både Islam og Arbeiderpartiet, skriver Djuvik. Årsaken er at han ikke liker noen av dem. Samtidig vil han kjempe for at folk skal få lov til å være medlem av Arbeiderpartiet. Og for at folk skal få være muslimer. Det er fordi han er liberalist, skriver han.

Djuvik sier til nettavisa aftenposten.no at han like gjerne kunne skrevet om kristne og kristendommen. Han skrev teksten etter en diskusjon på nettsamfunnet Twitter. Der snakket mange om byggingen av en moské i Honningsvåg.

– Derfor var det naturlig å bruke islam som eksempel, sier Djuvik. Han sier at det bare er en veldig liten gruppe muslimer han hater.

Nå er mange sinte på Djuvik. Dagfinn Høybråten var tidligere leder for Kristelig Folkeparti.

– Det er alvorlig at en politiker i et stort parti velger å bruke ordet hat mot en hel gruppe mennesker sier han til nrk.no.

Per Arne Olsen er nestleder i Frp. Han sa at Djuvik burde beklage.

– Jeg synes der er veldig leit å bruke den type uttrykk, som hat, sier Olsen til nettavisa aftenposten.no.

Djuvik sa at han brukte den tittelen for å få folk til å lese. Men fredag beklaget han. Han sier at han ikke skulle ha brukt ordet «hat».

– Jeg kommer til å legge inn en ny tekst der jeg forklarer og beklager at jeg brukte det ordet, sier Djuvik til nrk.no.

Emneord

norge