Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Jensen snakket til juryen om «sin kamp»

Eirik Jensen sa han bare forsøkte å gjøre jobben sin. Den tidligere politimannen snakket til juryen i retten.

Eirik Jensen snakket med mye følelser til juryen i Borgarting lagmannsrett. Den tidligere politimannen sa han bare har forsøkt å gjøre jobben sin. Men at han er blitt sveket.

Oslo tingrett dømte Eirik Jensen. De mente at han hadde tatt imot betaling fra kriminelle. Jensen var politimann. Tingretten mente at han hjalp til med å smugle narkotikaen hasj. Nå skal en jury si om han er skyldig eller ikke

Jensen fikk snakke direkte til juryen i retten. Det var etter at forhandlingene var ferdig fredag. Han nevnte tittelen på Karl Ove Knausgårds berømte roman «Min kamp». Han sa at rettssaken mot ham har vært hans kamp. Den har tatt fem år av hans liv.

– Jeg har ikke har satt hele min karriere og mitt liv på spill for det denne saken handler om. Det håper jeg retten forstår, sa Jensen.

Han sa at han ser en konflikt mellom politifolk bak et skrivebord. Og dem som gjør en viktig, men farlig jobb. De avslører kriminalitet gjennom erfaring og kontakt med kriminelle, sa han.

– Behandling av informanter byr på mange problemer. Vi har i denne saken sett på de farlige tingene. Jeg ser klart at mange ting kunne vært gjort annerledes. Men hensikten har helt tiden vært å bidra til at arbeidsformen blir anerkjent. Og viser politiets behov for å få vite hva som foregår rundt oss mens det skjer, sa Jensen.