Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Joshua French er sint

Joshua French sier at han er rasende over at myndighetene i Kongo mener at han har drept vennen Tjostolv Moland.

Joshua French sier til kanalen NRK at han er rasende over å bli tiltalt for drapet på vennen Tjostolv Moland. Samtidig sier han også at han har fått nytt mot etter all støtten han har fått.

Dette skriver nyhetsbyrået NTB.

I et intervju med NRK sier French at han er lei seg over at myndighetene i Kongo prøver å hindre at det blir en løsning i saken. Han mener at de hindrer det siden de sikter han for drap.

– Jeg blir forbannet. Jeg kan ikke bli deprimert, for da overleverer jeg ikke. Så jeg blir rasende, sier French til NRK.

LES OGSÅ HER: French siktet for å ha drept Moland

Han forteller at han er sliten og utmattet. Men han sier at all støtte han har fått fra Utenriksdepartementet og familien gjør det litt mer postivt.

Moland og French ble tatt i Kongo i mai 2009 etter at sjåføren deres ble funnet drept. Nordmennene ble dømt til døden i Kisangani 10. juni 2010.

Begge ble dømt for spionasje, for å ha hatt ulovlig våpen, for forsøk på å drepe, ran og for å ha dannet et kriminelt forbund. Moland ble dømt for drapet.

Onsdag forteller avisa VG om at det ble tatt en blodprøve av Tjostolv Moland i Kongo. Det var en norsk patolog som gjorde det. Blodprøven skal ikke ha vist noe tegn til et middel som virker beroligende. Det heter benzodiazepiner.

LES OGSÅ HER: Jobber med å få French hjem

Myndighetene i Kongo har siktet French for drap på Moland fordi det skulle være funnet spor av dette middelet.

French sin kjæreste håpet å få han hjem til Norge til jul. Men etter at French ble tiltalt for drapet på Moland, tror hun ikke det skjer.

– Jeg håpet jo at han skulle komme hjem før jul. Nå er det håpet fullstendig knust, sier 28-åringen til avisa Dagbladet.