Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Jubler for ja til OL

Folk i Oslo stemte ja til OL i 2022. Idretts-forbundet jubler.

Velgerne i Oslo har sagt ja til å søke på OL. Det betyr at Norge leverer søknad om å holde De olympiske vinterlekene (Vinter-OL) i Oslo i 2022.

Det ble klart tidlig tirsdag morgen. Inge Andersen fikk dermed en god start på dagen. Han er leder i Norges Idrettsforbund.

– Dette var en virkelig solid seier. Jeg vil takke alle som har jobbet med saken, sier Andersen til NTB.

172.837 personer i Oslo sa ja til OL, melder kanalen NRK. 140.982 personer stemte nei. 9159 personer stemte blankt. Det betyr at det ble flertall på omtrent 32.000 stemmer. Det var bare folk i Oslo som kunne stemme om OL.

LES MER HER: Folk i Oslo sier ja til OL

Andersen mener to ting førte til flertallet.

– Når vi i idretten virkelig samarbeider og jobber hardt, får vi resultater som dette. Det var også viktig at de unge var så tydelige i skolevalget, mener Andersen.

Idrettsfolk i Norge har drevet kraftig valgkamp den siste tiden.

– Jeg hadde en god følelse de siste dagene. Jeg har møtt mange mennesker. Jeg har opplevd at det har vært en kraftig ja-stemning, sier Andersen.

Valget i Oslo er bare for å gi råd til politikerne. Til slutt skal Stortinget avgjøre om Norge skal søke. De kan gi såkalt stats-garanti. Det betyr at de sier hvor mye penger som kan brukes på å arrangere OL. Oslo kommune har søkt om 33,7 milliarder kroner.

En OL-søknad må leveres innen 14. mars neste år. Hvem som får OL, bestemmes 31. juli 2015. Tyske München regnes som Oslos største konkurrent.