Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Julius ble forgiftet

Sjimpansen Julius ble alvorlig syk. Han drakk fra en flaske noen kastet til ham. Dyreparken sier at han fikk i seg narkotika.

Sjimpansen Julius bor i Dyreparken i Kristiansand. I vinterferien ble han syk. Årsaken var at han hadde fått i seg narkotika. Det har St. Olavs hospital funnet ut, skriver Dyreparken.

– Vi er sjokkert, sier veterinær Rolf-Arne Ølberg. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Torsdag 21. februar ble Julius pykotisk. Han bet seg selv i armen. Julius fikk behandling. Nå er det ikke lenger fare for livet hans.

– Dette kunne ha gått mye verre. Det kunne like godt ha tatt livet av Julius, sier Ølberg.

Julius kan skru opp en skrukork. Han har vært glad i å drikke brus fra flasker. Det ble tatt blodprøver fra Julius da han ble syk. De viste at han hadde fått i seg narkotika. Dyreparken mistenker en plastflaske som ble funnet på Apeøya samme dag. Julius ble sett med denne flaska.

Dyreparken har meldt saken til politiet. Flasken skal undersøkes. Dyreparken ser gjennom videoopptak fra dagen det skjedde.

– Vi er først og fremst utrolig takknemlige og glade for at det ser ut til å gå bra med ham. Såret gror nå. Julius oppfører seg normalt, sier Ølberg.

Dyreparken håper at politiet finner spor som kan føre til oppklaring av saken. Har du tips, kan du ta kontakt med politiet.

Julius ble født i desember 1979. Han nærmer seg dermed 40 år. Moren hans ville ikke ha han som liten. Julis vokte opp hos mennesker. Han var en stund hele Norges kjæledegge og kjendis.

De siste 14 årene har han vært lederen i apeflokken i Dyreparken. I årenes løp har Julius blitt far til flere. Av de mest kjente er sønnene Julius Junior i 2003, Linus i 2006 og datteren Yr i 2011.