Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan bli den neste lederen

Dagfinn Høybråten slutter som leder For Kristelig Folkeparti (KrF). Knut Arild Hareide eller Hans Olav Syversen kan bli ny KrF-leder.

Fredag fortalte Dagfinn Høybråten at han slutter som partileder. Det skjer etter KrFs landsmøte til våren. Han kommer også til å gi seg med politikk etter stortings-perioden i 2013 er ferdig. Han sier at det ble bestemt for to år siden.

Fylkesledere i KrF er blitt spurt om hvem de tror kan bli den nye lederen. Nyhetsbyrået NTB har snakket med 16 fylkesledere. De fleste ønsker ikke å fortelle hvem de tror kan bli leder. Likevel er det to navn som nevnes:

– Hans Olav Syversen og Knut Arild Hareide, sier Olav Ingebjørn Moe. Han er fylkesleder i Østfold. Han mener at de kan virke samlende for KrF. Og det selv om de er litt ulikt plassert i partiet.
– Utfordringen blir å sette sammen en ledelse som alle kan samle seg om, mener Moe. Han får støtte av Håkon Brænden. Han er leder  Oslo KrF.

Nestledere i partiet er Inger Lise Hansen og Dagrunn Eriksen. Eriksen har allerede sagt at hun kan tenke seg å være kandidat som partileder. Men hun mener at valgkomiteen må få gjøre jobben sin. Så skal hun svare hvis hun får spørsmål. Det skriver avisa Dagbladet.

Men Brænden mener at nestlederne bør slutte i jobben. Årsaken er at de også har ansvaret for situasjonen i KrF. Han mener det er feil at Høybråten skal ta ansvaret alene. Han får støtte av flere fylkesledere.

Mange av fylkeslederne er forsatt svært overrasket over at Dagfinn Høybråten slutter som leder.