Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan bli lov å stemme på andre måter

Til høsten er det valg i Norge. Myndighetene ser på hvordan de kan sikre valget for smitte fra korona.

I september 2021 er det valg i Norge. Da skal folk bestemme hvem som skal være på Stortinget. Og hvem som skal styre landet. Det kan måtte skje på en ny måte hvis samfunnet fortsatt sliter med korona ifølge Dagsavisen.

Kommunal-departementet har det øverste ansvaret for valg i Norge. Kommunene skal sørge for at valg skjer på en god måte. Det kan bli vanskelig å få til på den vanlige måten neste år. Flere muligheter skal bli vurdert. Alt fra å stemme fra hjemme, eller å kjøre innom og stemme fra bilsetet.

Nikolai Astrup er kommunalminister. Han sier de har bedt kommunene om å gjøre seg klare for et annerledes valg neste år. Astrup sier de også har satt sammen en gruppe folk som skal komme med råd om hvordan valget kan bli trygt.

– Det skal være trygt å stemme. Også hvis vi fortsatt er i en pandemi. Derfor har vi bedt en gruppe fagfolk fra helsevesenet om å se på hvordan det kan skje. De skal jobbe sammen med valg-myndighetene, sier Astrup. De skal levere en rapport. Den er trolig klar i starten av desember.