Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan bli oljeminister

Ola Borten Moe fra Senterpartiet kan bli Norges nye olje- og energi-minister.

Statsminister Jens Stoltenberg vil gjøre endringer i regjeringen om kort tid, ifølge Trønder-Avisa.

Ola Borten Moe er politiker for Senterpartiet (Sp). Nå er han aktuell som ny olje- og energiminister. Kilder både i Arbeiderpartiet (Ap) og Sp sier at det vil bli minst to nye statsråder i regjeringen. Det er også klart at Borten Moe kan bli valgt som ny nestleder for Sp. Det skjer på partiets landsmøte i mars, skriver nettstedet NRK.no.

Det er usikkert om ministrene skiftes ut før landsmøtene i regjerings-partiene. Regjeringen består av Ap, Sp og Sosialistisk Venstreparti (SV). Kilder i Senterpartiet sier at det vil skje om kort tid.

Noen mener det ikke skjer før Økokrim er ferdig med å etterforske Sp. Partiet blir etterforsket av politiet for ulovlig parti-støtte. Politiet mistenker at partiet fikk penger uten lov av kraft-selskapene Eidsiva og Troms Energi. Det skjedde i stortings-valgkampen i 2009. Rapporten fra Økokrim kommer fredag.

Det skal være aktuelt å skifte ut to statsråder. Flere kilder i regjeringen hevder at olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) og helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) blir skiftet ut om kort tid.