Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan bli sak mot staten etter voldtektsdom

Andrea Voll Voldums sak engasjerte folk i hele Norge. Også advokat John Cristian Elden. Nå kan det bli sak mot staten.

Tre menn ble frikjent for å ha voldtatt Andrea Voll Voldum. Hun møtte mennene på en fest i Hemsedal i Buskerud. Hun har etterpå fortalt at hun ble voldtatt.

Lagmannsrettens dommere var uenige. Flere av dommerne mente at mennene burde dømmes. Men de var ikke mange nok. Frikjennelsen ble ikke anket til Høyesterett. Nå kan saken likevel bli tatt videre, melder flere medier.

Saken engasjerte folk i hele Norge. I byene ble det arrangert demonstrasjoner. Også politikere reagerte på frikjennelsen.

– Voldtektsofrene skal ikke ta ansvaret. Folk drar ikke på nachspiel for å bli voldtatt. Er det så vanskelig å forstå, sa Heidi Nordby Lunde fra partiet Høyre. Det skev avisa Dagbladet.

Voldums advokat John Christian Elden ser på saken. De vurderer å ta staten til retten. Den europeiske menneskeretts-domstolen er et trolig alternativ, mener advokaten, ifølge Dagbladet.

Elden sier at staten kan bli dømt for å ha gjort feil. Staten har ikke tatt godt nok vare på offeret i denne saken, mener han.

Voldum har fulgt debatten rundt saken hennes.

– Jeg følger jo med, men får ikke lest alt. Jeg blir sliten av det, sier hun til avisa. 21-åringen ønsker å flytte til Oslo, men hun er redd for å møte mennene.

Hun er klar for en ny runde i retten, skriver avisa VG.

– Jeg har blitt vant til det nå, sier hun til avisa. Voldum håper saken kan hjelpe andre i framtiden.

LES MER HER: Flere tusen støtter Andrea

LES MER HER: Mye sinne etter frifinnelse

LES MER HER: Demonstrerer mot voldtektsdom