Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan bli straffet etter scooter-tur

En snøscooter var stjålet. En ungdom hadde ikke lov å kjøre scooter. Politiet vil straffe ungdom etter dødelig tur i Porsanger.

Det var torsdag 3. mars at ni ungdommer ble meldt savnet. De var på tur med snøscooter i Porsanger i Finnmark. Plutselig ble det dårlig vær. Tre av ungdommene døde.

LES MER HER:Tre døde på vidda

Politiet vil straffe én av ungdommene som overlevde. Årsaken er at en snøscooter var stjålet. Den ene av ungdommene hadde heller ikke sertifikat til å kjøre snøscooter. Det skriver nettstedet nrk.no. Det fortalte politiet på en pressekonferanse i Hammerfest torsdag.

Politiet fortalte også om rednings-aksjonen. De har undersøkt om de kunne gjort noe annerledes. De innrømmer at de pårørende ble varslet for sent.

– Varsling til familie ble ikke gjennomført slik den skulle ha blitt gjort. Men denne varslingen påvirket ikke jobben vår, sier politibetjent Torbjørn Aas til TV2.

Et rednings-helikopter skal også ha landet feil. Men det skal ikke ha gjort noen forskjell. Minst én av ungdommene ville ikke kunne vært reddet likevel. Det skriver en lege i rapporten, ifølge avisen Finnmark Dagblad.

Foreldrene til de døde har kritisert politiet. De mener at de ville funnet ungdommene selv raskere. Det var om de hadde vært varslet tidligere. Dessuten at de hadde fått være med på letingen.

Fedrene til to av de døde kom til pressekonferansen. De fikk beskjed om at de måtte gå ut.

– Nå sitter vi her på gangen og venter på at de skal bli ferdige. Pressen skal få sitt av oss, sier fedrene Tommen Hermo og Tom Roger Larsen til nettavisa VG Nett.

De to mistet sønnene sine Andreas Jensen Hermo og Mats Myrhaug Larsen. Stian Johansen ble den tredje døde i gjengen med ungdommer.