Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan bygge midlertidig bru

Vegvesenet vurderer å bygge en midlertidig bru ved E18 i Vestfold. De kan også fylle på med jord og lage en ny vei forbi raset.

Mandag ble det kjent at Skjeggestadbrua på E18 i Holmestrand må rives. Den ble skadd da leire raste ut under brua. Siden har E18 på stedet vært stengt. Tusener av biler har måttet kjøre andre veier. Nå vurderer Statens vegvesen om de skal lage en midlertidig bru i nærheten, skriver nettavisa vg.no. Men de sjekker først om den gamle Holmestrand-tunnelen kan brukes.

Går ikke det, kan de også fylle på med jord og lage en vei for omkjøring forbi raset. Det var brua som tok trafikken sørover, som ble ødelagt. Vegvesenet ser nå på om den andre brua kan brukes.

– Det viktigste er å ta ned den ødelagte brua og sikre den andre. Vi vet mer når den blir tatt ned. Vi jobber hardt med de ulike mulighetene. Mye avhenger av den friske brua, eller den som ser frisk ut, sier Kjell Inge Davik i Vegvesenet.

Vegvesenet håper å få sprengt den ødelagte brua så fort som mulig. De frykter at den kan ramle sammen og skade den andre brua.

Det vil trolig ta minst ett år før en ny Skjeggestadbru er bygget opp. Den kan koste 100 millioner kroner.

LES MER HER: Må rive brua på E18