Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan legge ned selskap

Piloter i streik er redde for at flyselskapet Norwegian legger ned selskapet de er ansatt i.

Konflikten mellom pilotene og flyselskapet Norwegian ser ikke ut til å ta slutt. Nå er pilotene redde for at Norwegian legger ned selskapet de er ansatt i. Dette er et underselskap i Norwegian.

I dag mandag er det styremøte i Norwegian. Og der kan det bli bestemt å legge ned.

Organisasjonen Parat snakker for pilotene. De er sinte på Norwegian. De sier det blir sterke reaksjoner dersom selskapet legger ned underselskapet.

Det kan skje at Norwegian nektes drivstoff i Europa, skriver nyhetsbyrået NTB.

Pilotene og Norwegian er uenige. Pilotene vil ha tariffavtale. Dette er en avtale mellom de ansatte og selskapet om lønn og arbeidsvilkår. Det vil ikke selskapet gi dem.

70 piloter er i streik. Det kan bli 650 piloter i streik fra onsdag om partene ikke blir enige.

Dersom Norwegian legger ned underselskapet, vil det få konsekvenser langt utenfor Skandinavia. Det sier Parat til avisa Aftenposten.

– Hvis Norwegian legger ned for å bli kvitt tariffavtale med sine piloter, blir dette oppfattet som å knuse fagforeningen. Det vil ikke Europa like, sier Hans Erik Skjæggerud i Parat til avisa.

Selskapet Norwegian Air Norway (NAN) og pilotene som er organisert i Norwegian Pilot Union, skulle møtes mandag. Det sa informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian. Men mandag ettermiddag ble møtet avlyst. Pilotene ville ikke komme, skriver nettstedet E24.

LES MER HER: Flyene stopper