Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan miste jobben etter trusler

Politimannen var full. Han truet kollegaer med vold. Han må i fengsel, og kanskje mister han jobben.

En drosjesjåfør ringte politet i april i fjor. En kunde klarte ikke å betale regningen. Politiet kom. De syntes mannen virket ruset og tok ham med seg til legevakten. De ville ha en blodprøve for å se om han var full eller ruset på andre rusmidler.

Mannen var selv politimann. Likevel oppførte han seg dårlig mot politiet. Han truet dem og sykepleieren som tok blodprøven. Han sa at han skulle «knuse trynene deres». Han sa også at han skulle «finne dere og ta dere». Det skriver avisen Drammens Tidende.

Politimannen ble dømt til fengsel i tre uker. Blodprøven viste at han var veldig full. Han har sagt unnskyld til kollegaene.

Nå kan han miste jobben. Ansettelses-rådet bestemmer hvem som får lov til å jobbe i politiet.

Politimesteren sitter i rådet sammen med fire andre. De skal møtes og finne ut om politimannen som truet kan være politi.

– De skal bestemme seg i løpet av en eller to uker. De kan bestemme at han må ta en pause, eller at han ikke kan jobbe her lenger. Det sier Jan Erik Strøm til Drammens Tidende. Han er leder for Søndre Buskerud-politiet akkurat nå.

Advokaten til politimannen sier at mannen må få fortsette i jobben. Han ble dømt til fengsel, men ikke til å slutte i jobben, sier advokaten.