Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan tjene 890 millioner

Statoil-sjef Helge Lund blir ny sjef i oljeselskapet BG Group. Der kan han tjene til sammen 890 millioner kroner i løpet av fem år.

Onsdag ble det klart at Helge Lund blir ny konsernsjef i BG Group. Det er et britisk oljeselskap. Lund slutter dermed som konsernsjef i oljeselskapet Statoil. Han kommer til å tjene mer penger i BG Group. Det skriver avisa Dagens Næringsliv.

Lund kan tjene rundt 890 millioner kroner. Det er i løpet av de første fem årene i BG Group. Det skyldes grunnlønn og ulike bonuser. Lund blir den best betalte oljesjefen i hele Europa. Det skriver finansavisen Bloomberg, ifølge nyhetsbyrået NTB. Styret i selskapet måtte ha et ekstra møte. Det var for å finne ut om det var riktig å gi Lund så høy lønn.

LES MER HER: Helge Lund slutter i Statoil

Briten Luke Hildyard mener Lund får altfor høy lønn. Han er vise-direktør i organisasjonen High Pay Centre.

– Lønnen hans er latterlig høy. BG Group tenker at én person alene kan gjøre at selskapet tjener bra. Flere andre selskaper tenker slik. Men ofte er det slik at ledere i et selskap ikke gjør det så bra som ledere i andre selskaper, sier Hildyard til den britiske avisa London Evening Standard.

LES MER HER: Flagger fordi sjefen slutter

Helge Lund ville onsdag ikke kommentere lønnen sin.

– Jeg har aldri forhandlet om lønn. Jeg har tatt det jeg har fått. Jeg har hatt en fantastisk jobb, sa han til NTB onsdag.

Lund tar over BG Group 1. mars neste år.

LES MER HER: 500 stillinger kuttes i Statoil