Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kastet ut etter hets mot Hadia

Flere personer er kastet ut av VGs kommentarfelt. De skrev stygge ting om politiker Hadia Tajik.

Hadia Tajik fra Arbeiderpartiet stemte nylig i Stortinget for å fjerne kongehuset i Norge. Hun vil heller ha republikk. Dette skrev blant andre avisa VG om torsdag.

Mange reagerer negativt. Og mange skrev stygge ting om Tajik.

«Fjern heller det svinet som faen ikke er norsk engang», skrev en person.

– Vi har ALDRI noengang stengt ute så mange på én dag som i dag, skriver Øyvind Solstad på sin Facebook-side. Han har ansvar for sosiale medier i VG.

Mellom 50 og 100 mennesker ble sperret ute fra VG sitt kommentarfelt, sier Solstad til medienes fagavis Journalisten. Hundrevis av kommentarer er blitt slettet.

– På en dårlig dag kan vi sperre ute et par stykker, men under denne saken tok det helt av. Trusler mot andre mennesker er ikke greit, sier han.

De verste kommentarene handlet om vold og voldtekt.

Andre kommentarer var, ifølge Journalisten.

«Se å få fjerna det dyret»

«Jævla utlending as. Harald er sjef. Hun burde bli hengt på et offentlig sted».

Avisa Dagbladet kastet ikke folk ut fra kommentarfeltet. De sier de slettet noen kommentarer fra Facebook og kommentarfeltet. Men ikke mer enn vanlig.

– Det var en del kommentarer som var på kanten og som antydet islamisme. Men det var ikke så ille at det var riktig å kaste ut folk, sier moderator John Færseth.

KOMMENTARER

Om kommentarer på klartale.no

Klartale.no inviterer deg til å fortelle mer om saker og om dine meninger om saker i nettavisen. Men vi ønsker en god debatt. Derfor vil vi ikke ha trusler eller hatske meldinger på klartale.no. Vi ber også alle om å svare hverandre på en saklig måte i kommentar-feltene. Husk at dine kommentarer også leses av mange! Vi ønsker at du skriver hele navnet ditt. Det gjør det også mer interessant for andre lesere.
Hilsen redaksjonssjef Gøril Huse

Redaksjonen står fritt til å redigere i kommentar-innlegg dersom det er nødvendig. Kommentarer kan også komme på trykk i papiravisen Klar Tale.