Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kistene på vei hjem

Kistene med fire nordmenn som ble drept i terrorangrepet i Algerie, var onsdag på vei hjem med fly.

Familiene til de drepte og ledelsen i Statoil vil ta imot kistene på Gardermoen. Flyet tok av fra flyplassen i Algeries hovedstad Alger klokka 10.30, ifølge nyhetsbyrået NTB.

– Bårene med de fire drepte Statoil-ansatte Tore Bech, Hans M. Bjone, Thomas Snekkevik og Alf Vik kommer onsdag til Gardermoen. Det skriver Statoil i en pressemelding.

Fire norske ansatte i oljeselskapet ble funnet døde etter gisselaksjonen onsdag 16. januar. I alt 38 gisler ble drept da terrorister tok dem til fange på gassanlegget In Aménas. En nordmann til er savnet. Ikke alle de døde er undersøkt ennå. Kripos, leger og tannleger jobber fortsatt med dette.

LES MER HER: Tre Statoil-ansatte bekreftet drept

Sjømannsprest Knut Kvidaland har vært i Algerie den siste uka. Han har jobbet tett sammen med Statoil og den norske ambassaden. De planla hvordan kistene skulle sendes til Norge.

– Min jobb er å følge med på at alt går verdig for seg. Og det gjør det. De jeg jobber sammen med er veldig flinke folk, sa han til NTB.

LES MER HER: Disse fem er savnet i Algerie

Kistene kommer til Oslo lufthavn. Der blir det en seremoni bare for familiene og folk fra Statoil. Det var også en privat seremoni før kistene ble fulgt til flyet i Alger.

Kvidaland var med på denne seremonien, og fulgte kistene til flyet. Han er med flyet med de fire drepte.

– Det blir en reise som bærer med seg savn og sorg. Jeg tenker mye på familiene i denne vanskelige stunden, sa Kvidaland før avreise.

Til sammen var 17 Statoil-ansatte til stede da terrorister angrep gassanlegget. Av disse var 13 norske. Åtte nordmenn kom hjem i live. Fire er bekreftet drept. Statoils landsjef i Algerie het Victor Sneberg. Han er fortsatt savnet.