Det siste året har vi kjøpt mer ferdig laget mat i Norge. Salget har økt med 10 prosent.
I fjor ble det solgt ferdige porsjoner med middag og annet til 757 millioner kroner. Det skriver avisa Dagens Næringsliv. Flere kjøper slik mat etter at det ble mulig å få kjøpt ferdigretter i posjonspakker.
Bare de siste månedene har salget av ferdiglaget grøt og supper økt med 20 prosent til 30 prosent.
– Vi spiser mer ferdigmat. Det skjer samtidig som vi er stolte av matkulturen i Norge. Vi vil helst ha friske råvarer, men det skal være enkelt. Derfor får vi kyllingkjøtt som allerede er strimlet og grønnsaker som er kuttet og kan brukes i en wok, sier Annechen Bugge til avisa. Hun er forsker ved Statens institutt for forbruks-forskning.
Ferdigmaten er mest populær blant folk mellom 15 år og 39 år. Bugge mener ferdigmat fremdeles blir for dyrt for familiene. Folk som bor alene, kjøper mer ferdigmat.
TV-kokk Frode Aga mener utviklingen er en tragedie. Han har hatt kunder på restauranten sin som har klaget på den hjemmelagede bernaise-sausen. De ønsker heller å ha saus fra posene i butikkene. Aga frykter at vi nå har den siste generasjonen som kan lage matretten fårikål selv.