Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kjøper råd på statens regning

Kommunal-minister Liv Signe Navarsete kjøper zen-råd på statens regning. Prisen er over 40.000 kroner.

Liv Signe Navarsete er kommunal-minister og leder for Senterpartiet (Sp). Hun har siden februar og fram til juni i år hatt åtte coaching-samtaler. Det er råd om hvordan du kan forbedre livet ditt. Navarsete bruker coaching for å bli en bedre leder. Det skriver nettavisa VG Nett.

Navarsete får råd av Erik Møller. Han jobber som coach i firmaet Zen Leadership. Til høsten skal hun ha fire rådgivnings-timer til. Regningen til Kommunal-departementet er på 43.215 kroner.
– Jeg har blitt flinkere til å planlegge arbeidsdagene mine. Jeg ønsker også å jobbe enda mer effektivt. Jeg har hatt svært lange arbeidsdager de siste årene, sier Navarsete.

Zen er en av de dominerende retningene innen japansk buddhisme. Ifølge Møller handler det om å ta kontroll over en hjerne som tenker for mye.
– Den viktigste metoden er å trene hjernen til å være mer til stede, sier Møller. Han vil ikke kommentere sin rådgivning av Navarsete.

LES MER HER: Når gode råd er dyre

Kommunal-departementet synes det er greit å bruke så mye penger på rådgivning.
– Navarsete er en toppleder. Jeg synes det er flott at hun tenker på hvordan hun skal bruke og fordele offentlige penger bedre. Vi bruker noen kroner for at hun skal utvikle seg til å bli en bedre leder. Det må være supert. Ingen skattebetalere er tjent med å ha dårlige ledere, sier Eivind Dale. Han er departements-råd i Kommunal-departementet.