Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kjøper sex av gutter

Menn i Trondheim kjøper seksuelle tjenester av mindreårige gutter. Det er gutter med utviklingshemming og psykiske lidelser.

Prosenteret driver med sosialt arbeid for kvinner og menn i prostitusjon. Nå har senteret laget en ny studie. Den er laget på oppdrag fra Helsedirektoratet. Rapporten viser at psykisk utviklingshemmede gutter prostituerer seg i Trondheim. Det skriver Adresseavisen.
– Det starter gjerne med at de blir kontaktet av eldre gutter eller menn på chattekanaler på internett. Her kan de ble bedt om å kle av seg. Og guttene gjør det de får beskjed om. Etter hvert får de kanskje en invitasjon til å møtes, sier Anne Grytbakk. Hun jobber i Kirkens Bymisjon.

Også politiet i Trondheim har fått tips om at slik prostitusjon foregår i byen.
– Vi er ekstra oppmerksomme når vi får opplysninger om prostitusjon blant gutter. Men miljøet er så skjult. Derfor er det vanskelig for oss å fange det opp, sier Egil Gabrielsen. Han er politioverbetjent ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Jens Petter Gitlesen er leder i Norsk forbund for utviklingshemmede. Han mener at guttene ikke får god nok hjelp. Gitlesen tror det er noe av årsaken til at slik prostitusjon foregår.
– Helsevesenet får kanskje heller ikke utredet guttenes sykdommer skikkelig, sier Gitlesen til nyhetsbyrået NTB.