Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Klager på kald kaffe, Fjordland og lite tobakk

Terrorist Anders Behring Breivik sammenligner middager fra Fjordland med vanntortur.

Anders Behring Breivik klaget på kald kaffe, Fjordland-middager og lite røyk under sin forklaring onsdag. Han sa at han tvinges til å spise de billigste middagene fra Fjordland. Noen ganger får han den samme middagen to dager på rad.

– Man vil kanskje mene at dette er lite viktig. Men alle fra Oslo Vest vil være enig i at dette er verre enn waterboarding, sa Breivik ifølge VG.

Terroristen har saksøkt staten. Det er fordi han mener isolasjonen er for streng. Onsdag startet Breivik sin forklaring med å si at han er partisekretær i det politiske partiet Den nordiske stat.

Breivik sa i forklaringen at han har blitt utsatt for minst 54 brudd på sine menneske-rettigheter. Han mener at den norske staten har et mål om å drepe han ved bruk av isolasjon.

Breivik sa at han er blitt utsatt for tortur i fengselet.

– Etter så mange års isolasjon har jeg begynt å elske «Paradise Hotel», et klart tegn på at jeg har blitt alvorlig skadet, sa Breivik.

Terroristen sa også at han ikke kommer til å bruke vold igjen.

– Jeg vil bruke resten av livet mitt på politisk aktivisme, men jeg kommer aldri til å bruke vold som virkemiddel igjen, sa han ifølge nettstedet nrk.no.

LES MER HER: Breivik starter sin forklaring