Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Klar for å forsvare seg

– Jeg er kommet til Oslo for å forsvare meg, sier Magnus Stangeland. Tirsdag starter rettssaken om pensjon mot tidligere stortings-representanter.

Anders Talleraas og Magnus Stangeland er tiltalt for grovt uaktsomt bedrageri. De tidligere politikerne skal ha fått for mye pensjon. Økokrim mener at Stangeland har fått over 500.000 kroner i pensjon som han ikke hadde krav på. Talleraas skal ha fått 2,7 millioner kroner for mye.
– Jeg er kommet til Oslo for å forsvare meg. Det skal bli godt å komme i gang nå og å få dette overstått, sier Stangeland til nyhetsbyrået NTB.

Rettssaken starter tirsdag morgen. Stangeland kommer til å nekte skyld.
– Jeg snakket med administrasjonen på Stortinget, som jeg gjennom tolv år hadde stor tillit til. Jeg gjorde alt jeg fikk beskjed om derfra, sier Stangeland.
Mye av informasjonen skal ha blitt gitt muntlig.

LES MER HER: Nå blir de tiltalt

– Jeg var i god tro helt til saken sprakk i mediene. Etter det har det vært mange oppslag i mediene. Det har vært skrevet om mulig straff på to år til seks års fengsel og beskrevet en situasjon jeg ikke kjenner meg igjen i. De siste to årene har vært tunge, sier han.

Magnus Stangeland har vært politiker for Senterpartiet (Sp) på Stortinget. Anders Talleraas var politiker for partiet Høyre (H). Det var Riks-revisjonen som startet saken. De undersøkte om pensjonen til politikerne var riktig.

I august 2008 oppdaget Riksrevisjonen at seks politikere hadde fått for mye penger i pensjon. Økokrim fikk saken. De jobber med å etterforske økonomisk kriminalitet. Politikerne Gro Harlem Brundtland og Tore Austad ble etterforsket, men Økokrim fant ut at de ikke hadde gjort noe galt. Saken mot Kjell Magne Bondevik og Thor-Erik Gulbrandsen ble henlagt. Det var ikke nok bevis.

Dermed var Anders Tallerass og Magnus Stangeland de eneste som ble tiltalt.