Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Klart for valgkamp på TV

Vil du bli med på biltur med en politiker? Kanalene satser på både morsomme og seriøse valgsendinger.

Mandag starter TV 2 og NRK med sendinger om valget. Kanalene dekker Arendalsuka. Politikere møtes i Arendal i Vest-Agder hele neste uke. De skal diskutere mange saker.

Mandag klokka 18.45 på TV 2: Det blir debatt mellom statsminister Erna Solberg og Jonas Gahr Støre. Han leder Arbeiderpartiet (Ap). Støre håper å kapre jobben til Solberg. Hun er fra partiet Høyre.

Programleder for debatten er Arill Riise.

Mandag klokka 21.30: Det blir debatt på NRK. Da møtes flere partiledere.

Programledere for debatten er Ingunn Solheim og Jarle Roheim Håkonsen. De to skal lede fire debatter til sammen. Alle er utenfor Oslo. Først ute er debatten i Arendal. 23. august er det debatt ved Jostedalsbreen i Sogn og Fjordane. 29. august er det debatt i Tromsø i Troms. Til slutt blir det debatt i Bergen i Hordaland 8. september.

 

Slik fortsetter valgsendingene på TV 2:

TV 2 viser debatt mellom lederne av partiene. Den er i TV 2 sitt studio i Oslo 7. september. Også da er Arill Riise leder.

TV 2 tar med seg partilederne på biltur. Politikerne skal selv kjøre bilen. Reporter Linn Wiik er passasjer. Hun håper på gode samtaler.

– Jeg håper å få litt andre svar enn vanlig. De må jo også tenke på giring og blinklys og trafikk. Da håper jeg å få litt andre svar enn vanlig, sier Linn Wiik.

«Bak rattet» vises de siste to ukene før valget.

TV 2 skal også ha Valgstudio. Det er egne sendinger som handler om valget. Sendingene er mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og søndag i tre uker før valget. De vises rett før nyhetene klokka 21.

TV 2 Nyhetskanalen viser også Partileder-utspørring og Valgdebatt. Yvonne Fondenes leder utspørringen av politikerne. Valgdebatten ledes av Øyvind Brigg. Disse programmene sendes etter hverandre mandag til torsdag fra 28. august.

Deretter sender Nyhetskanalen «Valgstudio nachspiel». Her snakker politikere på utestedet Rodin’s i Oslo.

 

Slik fortsetter valgsendingene på NRK:

NRK har også en egen valgsending på hverdagene. De vises mandag til torsdag i fire uker før valget.

NRK skal også vise programmet «Norge stemmer». Det sendes i to episoder 30. august og 6. september. Kanalen reiser fra nord til sør og snakker med folk om valget.

Programmet «Detektor» handler om å sjekke fakta. Kanalen skal undersøke påstandene til politikerne. Leder av programmet er Fredrik Solvang.

I programmet «Valgfri» skal politikerne få slappe av. NRK håper på godt humør og avslappede samtaler. Programmet er et talkshow som vises hver fredag fra 18. august. Atle Bjurstrøm og Live Nelvik leder «Valgfri».

NRK viser også åtte lokale folkemøter. De er i Bergen, Stjørdal, Husøy, Hedmark, Møre og Romsdal, Hammerfest, Oslo og Trondheim. Programmene sendes på NRK2 og nrk.no.

I tillegg melder NRK at de satser sterkt på sosiale medier i år. De lover mye innhold på både Facebook, Instagram, Snapchat og Twitter.

 

Både NRK og TV 2 lover stor dekning på valgkvelden 11. september. Kanalene sender hele natta når stemmene telles opp.