Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kokain-dømt tilbake i Norge

Stina Brendemo Hagen er dømt for kokain-smugling i Bolivia. I sommer flyktet hun fra landet. Mandag kom hun til Norge.

Stina Brendemo Hagen er dømt for smugling av kokain i Bolivia. I sommer flyktet hun fra landet. Nå er hun tilbake i Norge. Det skriver nettavisa VG Nett.

Ifølge VG Nett kom hun med en av ferjene fra utlandet. Hun er nå på et sted på Østlandet. Frode Sulland er advokaten som har representert henne i Norge. Han bekrefter at hun er i Norge.

LES MER HER: Rømte fra Bolivia

Også påtalemyndigheten vet at hun er kommet hjem.

– Vi er klar over at hun er i Norge. Vi venter på dommen i rettssaken. Hvis den ankes og det blir en ny runde i retten, kan det være aktuelt å innkalle Brendemo Hagen som vitne igjen. Det sier statsadvokat Petter Mandt.

LES MER HER: Brendemo Hagen skal arresteres

Brendemo Hagen ble 18. mai 2008 sammen med en 20 år gammel kvinne og Madelaine Rodriguez tatt med 22,5 kilo kokain i Cochabamba i Bolivia. 20-åringen rømte fra Bolivia før rettssaken startet i Bolivia i februar i fjor. I høst møtte hun i Oslo tingrett. Der er hun tiltalt for forsøk på å smugle kokain fra Bolivia til Norge. Dommen er ennå ikke klar. I tingretten ble mengden kokain justert ned til 11 kilo kokain.

LES MER HER: Narkotiltalt i Bolivia - møter i norsk rett

Rodriguez sitter fortsatt i fengsel i Bolivia. Hun venter på ankesaken på sin dom på ti år og fire måneders fengsel. Brendemo Hagen fikk samme straff. I slutten av juli ble hun sluppet fri mot betaling av 350.000 kroner. Hun forsvant.

Ifølge bladet Alfa flyktet hun med hjelp av tidligere elite-soldater til hovedstaden La Paz. Så ble hun fløyet til grensen. Derfra skal hun ha dratt videre med moped og båt til Brasils hovedstad Brasilia. Hun skal ha flyktet sammen med sin ett år gamle sønn.