Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Kom dere ut på tur!

Sola vil skinne i påsken. Men dessverre ikke alle steder.

Østlandet og Sørlandet vil få det beste været i påskeuka. Men det kan bli litt vind onsdag. Vestlandet får en noe gråere start på påsken, men det vil bli bedre utover uka. Da vil sola komme fram. Det sier meteorolog Per Egil Haga i Meteorologisk institutt til Klar Tale.

Organisasjonen Røde Kors sier at folk må komme seg ut på tur. For nå kommer finværet for mange av Norges innbyggere.

– Kom dere ut på tur og nyt fjellet. Det sier Egil Torpe i Røde Kors til nyhetsbyrået NTB.

På fjellene i sør blir det mye bra vær. Det blir sol, men også noe skyet vær. Det er kaldere på fjellet. I starten av uka kan det komme litt regn i fjellene i nord og i vest.

Oslo vil få en fin uke med mye sol. Det blir kaldt på natta. På skjærtorsdag kan temperaturen komme opp mot åtte varmegrader på dagen. Det er fremdeles usikkert hvordan været blir mandag, som er 2. påskedag. Da er det mange som reiser hjem fra påskeferie.

Byen Kristiansand på Sørlandet vil også få en solrik uke. Men det blir også litt skyet vær. Her blir det ikke fullt så kaldt på natta som på Østlandet. Også Sørlandet kan få opp mot åtte varmegrader skjærtorsdag.

På Vestlandet sør for Stad starter uka med grått vær. Det blir regn og snøbyger, ifølge meteorologen.

– Det er likevel håp for Vestlandet. Sola kommer, sier Haga.

Midt på dagen torsdag kommer sola fram i byen Bergen. Det samme gjelder for byen Stavanger. Men det blir ikke like fint og solrikt som på Østlandet og på Sørlandet.

I byen Trondheim i Midt-Norge må folk regne med byger av regn og snø hele uka gjennom. Det er ikke meldt om kuldegrader.

Nord Norge og byen Bodø får fint vær først på lørdag. De første dagene i påsken blir det regn. I Finnmark blir det stort sett oppholdsvær.