Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kong Harald er innlagt på sykehus

Kong Harald ble fredag morgen innlagt på Rikshospitalet, opplyser Slottet.

Kongen er innlagt på sykehus. Han er derfor sykmeldt, skriver Slottet på sine nettsider. 

Fredag morgen var det flere ambulanser og livvakt-biler på Bygdø Kongsgård i Oslo. Det skriver VG. To ambulanser og to livvaktbiler kjørte kort tid etter til Rikshospitalet. Der ligger kong Harald nå innlagt.

Årsaken til at kongen ble lagt inn, er tung pust. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Slottet sier det er utelukket at kongen er smittet med korona. 

Han blir nå undersøkt av leger. De skal prøve å finne ut hva som er årsaken til at kongen har fått vansker med å puste, ifølge NTB.

Kongen skulle lede et statsråd i dag. Nå blir det i stedet Kronprins Haakon som skal gjøre dette. 

– Jeg ønsker kongen god bedring, sier statsminister Erna Solberg til NTB.

Torsdag markerte kong Harald at sesongen for Kongeskipet «Norge» var over. Han inspiserte skipet, og takket mannskapet for en innholdsrik sesong. Skipet har vært på reise langs kysten i hele sommer.

Kongen skulle egentlig til Maihaugen i Lillehammer senere fredag. Det var for å markere at Dronningens barndomshjem er ferdigstilt.

I januar var kongen innlagt på sykehus i en uke. Det var på grunn av svimmelhet. Han var sykmeldt en periode etter han ble skrevet ut. Kongen var også sykemeldt i desember. Da opplyste kronprins Haakon at det var på grunn av en virus-infeksjon.

 

Klar tale følger saken.