Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Korona-reglene i Oslo forlenges

De strenge reglene i Oslo skal fortsette å gjelde i to uker til. – Det kan se ut som vi må leve med disse tiltakene ut 2020, sier Raymond Johansen.

Oslo kommune stengte ned i uke 46. Det ble da forbudt med innendørs aktiviteter. Alle treningssentre, kinoer, teatre og svømmehaller ble stengt. Det ble også innført full skjenkestopp.

– Den sosiale nedstengingen i Oslo forlenges til 14. desember, sier Raymond Johansen på en presse-konferanse. Han er byrådsleder i Oslo. 

16. november strammet Oslo kommune enda mer inn. De innførte rødt nivå på ungdomsskolene. Det ble også forbud mot innendørs fritids-aktiviteter og bredde-idrett for ungdom mellom 13 og 19 år.

– Vi har hatt noe mindre smitte i Oslo de siste dagene. De siste månedene har smitten økt, uke etter uke. Nå har denne økningen heldigvis stoppet opp.

Johansen mener korona-reglene likevel må vare en stund til.

– Vi har flere eksempler på at smitten har gått noe ned, før den igjen stiger bratt, sier han.

Han oppfordrer folk til å holde seg hjemme i jula.

– Dette er ikke tiden for å dra til Frankrike, Spania, Somalia eller Pakistan!

Johansen påpeker at mye smitte kom fra utlandet etter sommerferien.

Hver fjerde smittede er nå mellom ni og 19 år, sier han videre. Kommunen helst vil unngå stenging av skoler.

Johansen sier også han er bekymret for bedrifter som rammes av tilakene. Han ber regjeringen om en egen tiltaks-pakke for Oslo.

– Mange av Oslos hjørnestens-bedrifter står i fare for å forsvinne. Derfor kommer jeg i dag med et nødrop fra Oslo rådhus. Vi tenger ekstra støtte til reiseliv og uteliv, slik at vi kan sikre arbeidsplasser, sier Johansen.