Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Kranglet om husleie

Kunstneren og leieboeren skal ha kranglet om husleien. Det kan ha vært årsaken til drapet i Fredrikstad.

Kunstneren Turid Holter ble drept. Hun ble funnet i hjemmet sitt i Fredrikstad i Østfold mandag. En kvinne har innrømmet å ha drept kunstneren. Hun leide et rom hos 75 år gamle Holter. Krangel om betalingen kan ha vært årsaken til at kvinnen drept kunstneren. Det skriver avisa Fredriksstad Blad.

Avisa har fått se tekstmeldinger på en mobil. De viser at den 28 år gamle kvinnen kranglet om husleien. En tidligere leieboer, Holter og kvinnen skal ha kranglet. De var om betaling for den første halvdelen av mai. 28-åringen hadde leid i huset til Holter i litt over to uker. Politiet vil ikke si noe om hva kvinnen har fortalt i avhør.

LES MER HER: Kunstner drept i Fredrikstad

Torsdag fikk politiet rapport fra rettsmedisinerne. Der sto det at Holter ble kvalt. Det er også det leieboeren har fortalt. Politiet tror nå at drapet skjedde lørdag. Det var to dager før Holter ble funnet død, skriver nyhetsbyrået NTB.

Den siktede kvinnen skal ha psykiske problemer. Hun skal ha vært sykemeldt fra jobben som hjelpepleier. Kvinnen skal også være kjent i rusmiljøet i Fredrikstad.

Helsetilsynet gransker saken. Årsaken er at 28-åringen er utdannet hjelpepleier. De vil se om kvinnen kan få fortsette å jobbe som det i framtiden.