Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Krekar demonstrerte i retten

Mulla Krekar måtte i retten for nye trusler. Han dukket opp med en plakat.

«Hvor er menneskerettighetene?», spør mullar Krekar på plakaten. 59 år gamle Krekar er nok en gang tiltalt for trusler. Det var etter at han ble intervjuet i kanalen NRK i februar. Da hadde han nettopp sonet ferdig en annen straff. Han satt i fengsel i to år og ti måneder for trusler mot statsminister Erna Solberg og tre andre. De tre er alle kurdere.

Krekar heter egentlig Najmuddin Faraj Ahmad. Han rullet ut en egenskrevet plakat i flere farger foran fotografene i Oslo tingrett.

«54 ganger har jeg møtt i deres rettssaler, 35 ganger har jeg blitt tiltalt, 13 år uten rettigheter. Skammelig», hadde Krekar skrevet på plakaten.

I Krekar-intervjuet kom om han med nye uttaleleser mot en av de tre kurderne han truet sist. Politiet mener det nesten var det samme som truslene han ble dømt for i den første saken. Krekar sa at enhver som kjenner dødsstraffen mot en av de kurdiske mennene «står fritt til å drepe ham». Han sa også han ville sende en «gave» til den som drepte mannen.

Krekar er tiltalt for trusler under særlig skjerpende omstendigheter. Politiet mener også at han oppfordret til straffbar handling.

Krekar nektet straffskyld da saken startet mandag, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Krekar tiltales på ny

LES OGSÅ: Sikter Krekar etter TV-intervju