Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Krever at asylbarna blir

Ingen asylbarn må sendes ut før nye regler er klare, krever Kristelig Folkeparti (KrF). De stiller nå krav om at reglene skal være ferdig om to uker.

Justisminister Anders Anundsen og politidirektøren sier at de er lei seg. Politiet hadde ikke fått klar nok beskjed om at reglene for asylbarn skulle endres. Politiet hadde fortsatt å sende ut familier. Noen av barna kunne trolig fått bli i Norge.

I fjor høst gjorde regjeringen en avtale med partiene Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF). De hadde snakket om barn av asylsøkere som hadde vært i Norge lenge. Partiene ble enige om at det skulle telle mer hva som var best for barnet. Reglene skulle mykes opp.

Ingen asylbarn må sendes ut før nye regler er på plass, krever Knut Arild Hareide. Han er leder i KrF. KrF krever onsdag at nye regler må være klare innen to uker. Hareide er lei seg for at noen barn allerede kan ha blitt sendt ut. Det gjelder barn som kunne fått bli med nye regler.

– Når politiministeren og justisministeren innrømmer at det har skjedd feil, må vi ikke fortsette. Vi må derimot stoppe å sende ut folk til vi har nye regler på plass, sier KrF-lederen til NRK.

Nå havner saken hos kontroll-komiteen på Stortinget. Torsdag snakker de om hva som har skjedd, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: De har kastet ut 484 asylbarn

LES MER HER:  Stanser utsendelse av asylbarn