Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Krever at bankene betaler folk tilbake

Mange har tapt penger på tvilsomme spare-produkter. Banken DNB måtte betale pengene tilbake til kundene. Men nesten ingen andre har gjort det samme. – Skuffende, sier Forbrukerrådet.

22. mars vant Ivar Petter Røeggen i Høyesterett. Han hadde gått til sak mot banken DNB. Banken hadde solgt ham såkalte «garanterte spare-produkter» hvor han tok opp lån. Men Røeggen tapte penger.

Røeggen kjempet mot banken i sju år. Til slutt måtte de betale tilbake 230.000 kroner pluss renter. Etterpå sa DNB at de ville betale penger tilbake til andre som har brukt penger på samme typen sparing med lån.

LES MER HER: Vant rettssak mot banken

Flere banker har solgt lignende spare-produkter. Men få av dem har betalt tilbake penger til folk. Det er skuffende, sier Forbrukerrådet i en pressemelding.

– Bare et lite mindretall av kundene har fått beskjed om at banken vil erstatte deres tap, sier Randi Flesland. Hun er direktør i Forbrukerrådet.

Onsdag sendte Forbrukerrådet et brev til alle banker og andre som har solgt slike produkter. Der ba de om et svar.
– Vi forventer at de dekker kundenes tap. Det er solgt lure-produkter til over hundre tusen småsparere. Samlet har de tapt milliarder av kroner på hva de trodde var sparing. Det viste seg å være gambling med svært dårlig sjanse til gevinst, sier Flesland.