Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Krever historisk strenge straffer

De tiltalte i Alvdal-saken kan få de strengeste straffene for overgrep noensinne i Norge.

I Alvdal-saken er fem voksne tiltalt for grovt seksuelt misbruk av fire barn. De to hovedtiltalte er en 64 år gammel mann som er stefar til to av barna. Den andre hovedtiltalte er moren til to av barna. Hun er 46 år gammel. Også et annet foreldrepar og en nabo er tiltalt for misbruket.

LES MER HER: Innrømmer overgrep

Rettssaken har pågått i Nord-Østerdal tingrett siden 11. januar. I dag skal aktor komme med sin sluttprosedyre. Det betyr at aktor sier hva slags straff hun mener de tiltalte skal få. Aktor forsvarer barna som er utsatt for misbruket. De gjør hun sammen med bistandsadvokatene.

LES MER HER: Ba datter føde eget søsken

Aktor Iris Storås vil at den hovedtiltalte stefaren får 14 års forvaring. Moren bør få 13 års forvaring, mener Storås. Da vil de tiltalte sitte i fengsel helt til dommen er sonet. Dommen kan bli forenget.

Hvis de tiltalte får straffen som aktor ønsker, vil det være de strengeste straffene for overgrep som er gitt i Norge. Det skriver nrk.no.

Hittil er det den såkalte «Lommemannen» som har fått den strengeste straffen for seksuelt misbruk. Han fikk 10 år i forvaring.

LES MER OM LOMMEMANNEN HER: Dom: Ti år i forvaring

Iris Storås sier til NRK at denne saken kan gi strengere straff til andre som blir dømt for seksuelle overgrep i Norge.

De tre andre er tiltalt for medvirkning til seksuelle overgrep.

Emneord

norge alvdal