Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Krever spesiell straff for 15-åring

Det er høyst uvanelig å dømme så unge folk til straffen forvaring. Men slik kan det bli for den 15 år gamle jenta som drepte Anna Kristin Gillebo Backlund. Aktor krever 10 års forvaring for jenta.

I oktober i fjor ble Anna Kristin Gillebo Backlund drept på en institusjon i Vollen i Akershus. Hun jobbet der, og en 15 år gammel jente som bodde der drepte henne. Saken behandles nå i Asker og Bærum tingrett.

Aktor vil at den 15 år gamle jenta skal dømmes til 10 års forvaring. Det er straff som gis til folk som har gjort et alvorlig lovbrudd, og kan gjøre det igjen. Det kan ikke bestemmes når en person som sitter i forvaring blir fri igjen. Men domstolen kan ikke dømme noen til mer enn 10 års forvaring.

Aktor er statsadvokat Erik Førde. Han sier 15-åringen har blitt bedre av å bli skjermet.

Drapet skjedde i institusjonen Små enheter natt til 28. oktober. Den 30 år gamle miljøarbeideren ble kvalt og stukket med kniv. Hun døde etter kort tid.

Det er ventet at dommen kommer 26. juni.

Førde mener det er en riktig avgjørelse med forvaring i denne saken.

– Det var ikke noe enkelt. Men det vil på sikt gi henne best oppfølging. Vi må også tenke på andre folk i samfunnet. Hun blir vurdert som farlig og vil være farlig lenge, sier han til nyhetsbyrået NTB.

Advokaten til de etterlatte ber om 250.000 kroner til hver av foreldrene og til avdødes ektemann. Hun ber også om at de etterlatte får 185.000 kroner til sammen i erstatning.

15-åringen har forklart seg i retten. Hun har også bedt om unnskyldning.

LES MER HER: 15-åringen var tilregnelig

LES MER HER: – Hadde for dårlig sikkerhet