Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

KrF vil samarbeide med Frp

Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide vurderer å samarbeide med Fremskrittspartiet.

–Jeg ser på det som lite sannsynlig med en regjering med fire partier. Men jeg vil ikke si at vi ikke kan. Vi vil snakke med alle partier som ikke er sosialistiske, sier Knut Arild Hareide til avisa Vårt Land.

Hareide mener at Kristelig Folkeparti (KrF) bør være vilig til å samarbeide med Fremskrittspartiet (Frp). Han vil anbefale det under møtet som skal bestemmer KrFs strategi til valgkampen.

Han er første KrF-lederen som vil samarbeide med Frp. De tidligere lederne for partiet Dagfinn Høybråten og Kjell Magne Bondevik nektet.

LES MER: Sier ja til KrF

– Hvis vi for mye å si vil vi vurdere å samarbeide med Frp. Men jeg ser på det som lite sannsynlig siden vi er så forskjellige, sier Hareide.

Han vil ikke gi noen garantier. Men helst vil Hareide at KrF skal samarbeide med partiene Høyre og Venstre. Skal KrF samarbeide med Frp så må de endre seg.

– Vi må se at Frp endrer sitt syn på mange viktige saker. Vi vil ha en sentrums regjering og endringer. Helst vil vi samarbeide med Høyre og Venstre, sier Hareide til.

Hareide forteller at det er store forskjeller mellom KrF og Frp. Han sier de har forskjellige syn på bistand, landbruk og alkohol.– Vi vil innføre mer KrF politikk. Ikke føre Norge sterkt mot høyre, sier Hareide.

Hareide vil ikke samarbeide med AP eller de andre rød-grønne partiene.

– Ap og Martin Kolberg har sagt klart ifra om at de ikke vil samarbeide. Det har gjort valget vårt enklere. I tillegg provoserer regjeringen oss med sine meninger og handlinger Innenfor familie-politikk og verdi-spørsmål

LES MER: – Må bruke egen sæd

Frp-leder Siv Jensen er glad for Hareides uttalelser.

– Jeg har fått med meg at han er villig til danne regjering sammen med oss. Vi har tatt et langt skritt i riktig retning, sier hun.