Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

KrF vinner flere velgere

Kristelig Folkeparti vinner stadig flere velgere. Det skjer spesielt etter krangelen med Per Sandberg i Fremskrittspartiet.

Kristelig Folkeparti (KrF) øker med 1,2 prosentpoeng til 6,4 prosents støtte. Det viser en måling gjort for avisa Vårt Land. Samtidig er det 2,1 prsoent av velgerne som ikke lenger støtter Fremskrittspartiet (Frp). Dermed ender Frp på 10 prosent, skriver avisa.

Målingen ble gjort en liten uke etter konflikten mellom Frp-nestleder Per Sandberg og KrF. Sandberg beskyldte KrF for å ha et stort ansvar for at unge mennesker født og oppvokst i Norge reiser ut og «massakrerer barn og kvinner». Det sa han til NRK. Senere har han beklaget dette. Sandberg sa onsdag at han hadde handlet litt i affekt.

LES MER HER:Siv ber om ro etter krangelen

Arbeiderpartiet er fortsatt landets suverent største parti på målingen . 41,5 prosent sier de støtter Ap. Partiet er dermed et snaut prosentpoeng mindre enn alle de fire borgerlige partiene til sammen.

Venstre går fram 0,1 prosentpoeng til 5,1 prosent. Høyre får en oppslutning på 21 prosent.

Sosialistisk Venstreparti kryper over sperregrensen. De går opp til 4,1 prosent. Senterpartiet gjør det enda sterkere. De havner på 5,8 prosent. Både Rødt og Miljøpartiet De Grønne (MDG) er under sperregrensen. Rødt har 1,1 prosents støtte, og MDG 3,5 prosents støtte.