Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kripos har oppdaget mye narkotika

Spesial-politiet Kripos har tatt 700 kilo hasj fra kriminelle. De mener at folk i et gjengmiljø er innblandet.

Spesial-politiet Kripos kaller aksjonen sin Hubris. Politiet har tatt mye cannabis fra kriminelle de siste ukene. Hasj er den vanligste formen for narkotikaen cannabis i Norge.

Les også: Kan hasj og marihuana bli lovlig?

Narkotikaen kom fra utlandet og skulle til Norge. Politiet mener de har oppdaget en viktig rute for narkotika inn til Norge.

– Flere mottakere knyttes til miljø med gjenger, skriver Kripos i en pressemelding.

Kripos og politiet snakket på en pressekonferanse fredag. De opplyser at det handler om 600 til 700 kilo hasj. Dette er tatt på Østlandet i løpet av to uker.

– Det er selvsagt viktig for oss å stoppe så store mengder narkotika. Det er også viktig å stoppe folk som tjener penger på dette i Norge, sier Ketil Haukaas. Han er sjef i Kripos.

To danske menn ble fengslet torsdag. Flere personer risikerer fengsel fredag, sier Kripos til nyhetsbyrået NTB. Til sammen skal ni personer være pågrepet, ifølge NTB.

Danskene er siktet for å smugle over 100 kilo hasj inn til Norge. Begge nekter for at de skal straffes.

Dansk politi kjenner de to fra tidligere, ifølge avisa VG.

Den ene er dømt for smugling på 1990-tallet. Han ble dømt for å ordne smugling av nesten seks tonn hasj fra Marokko til Danmark. Den andre er også dømt for smugling tidligere, men ikke så store mengder.