Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kritiserer hekling under mekling

Sjef for arbeidsgiver-organisasjonen NHO er lei av lite effektive meklinger. Hun sier folk sitter og hekler i dagevis før det skjer noe.

Kristin Skogen Lund er lei av meklinger som starter like før fristen. Hun er sjef for arbeidsgiver-organisasjonen NHO. Under en mekling skal arbeidsgivere og arbeidstakere bli enige om lønn og andre ting. En meklings-mann skal få dem til å bli enige.

– En gjeng med folk satt og heklet og så på hverandre i mange dager. Først like før fristen, begynte det å skje noe. Da kom det første konkrete kravet om lønn. Det sa NHO-sjefen på et lukket møte tirsdag. Det skriver avisa VG.

Hun mener meklingene må kunne gjøres mer effektivt.

– Vi ble sittende gjennom hele natten og forhandle. Det skjedde til vi ble enige klokka 18.00 neste dag. Det ble som en konkurranse om hvem som kunne holde seg våken lengst, sa Lund på møtet.

Lund sier til VG at hun mener det hun sa. Men hun ville ikke sagt det slik på en pressekonferanse. Ikke før lønnsoppgjøret er over.

Arbeidstaker-organisasjoner reagerer på det Lund sa.

– Jeg synes dette er trist. Lund viser igjen at hun ikke forstår arbeidslivets regler. Det går ut over forholdet mellom partene. Det sier Arve Bakke i arbeidstaker-organisasjonen Fellesforbundet.