Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kurs i ekstrem islam

Misjonsforeningen Islam Net skal omvende nordmenn. Muslimske politikere advarer mot organisasjonen.

Islam Net ønsker å endre på hvordan nordmenn ser på islam. Det vil de gjøre ved å snakke om religionen. De skal også omvende ikke-muslimer. De står for en konservativ og omstridt tolkning av islam, skriver avisa VG.

Foreningen har vært i drift i to år. De hevder at de har mer enn 1.000 medlemmer. I tillegg har de nesten 5.000 tilhengere på Facebook.

Fahad Qureshi (22) kommer fra Lørenskog. Han er født i Norge. Han studerer for å bli byggingeniør. Qureshi er oppført som daglig leder. Både for den nasjonale foreningen Islam Net og Islam Net Student i Oslo. Han nekter å la seg intervjue av VG.

Det muslimske miljøet i Norge er bekymret på grunn av foreningen islam Net. Den er utestengt fra moskémiljøet i Oslo.
Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) følger med på hva organisasjonen driver med.
– Islam Net bringer Norge inn i en farlig retning. De er ytterliggående. og endrer unge sinn. De ønsker å bestemme hvordan muslimer skal tenke og hva de skal gjøre, sier Abid Q. Raja. Han er politiker for partiet Venstre.

Akhtar Chaudry er politiker for Sosialistisk Venstreparti. Han er enig med Raja.
– Det er ikke bra med foredragsholdere som er for ekstreme tolkninger av islam. Unge muslimer bør tolke Islam i tråd med verdiene i det norske samfunnet, sier Chaudry.

Islam Net har kurs for konvertitter. Det er folk som tidligere var ikke-troende. Eller som trodde på en annen religion. Kursene blir holdt i lokalene til Islamic Cultural Centre i Oslo (ICC). Men ICC vil ikke å samarbeide med organisasjonen.
– Konvertittskolen har ingenting med oss å gjøre. De får kun låne et lokale som ellers står tomt. Deres misjonering er omstridt. Verken vi eller andre moskeer samarbeider med dem, sier Arslan Mohammed. Han er ansvarlig for dialog for ICC.

Islam Net driver også misjon fra lokalene til Høgskolen i Oslo (HiO).
– Vi er i et problematisk område, sier Sissel Østberg. Hun er rektor for HiO. Østberg sier at misjonering ved skolen ikke er lov.