Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kvinne funnet død i Seljordsvatnet

En person er funnet død i Seljordsvatnet i Telemark. Politiet tror det er kvinnen som er savnet etter en ulykke med båt.

To flyktninger døde etter at en båt med seks personer kantret i Seljordsvannet i Telemark. Det skjedde torsdag. Læreren deres var savnet etter ulykken. Politiet og redningsfolk lette etter kvinnen i helgen. Søndag ettermiddag fant de en person. Politiet tror det er den savnede Gunhild Egenæs.

– Det er sannsynlig at dette er savnede Egenæs. Men den endelige identifisering skjer senere. Personen er fraktet til Oslo universitetssykehus. Der blir det gjort flere undersøkelser. Det opplyser politiet Telemark i en pressemelding.

Den 53 år gamle læreren har vært savnet siden torsdag. Hun var sammen med fem andre i båten da ulykken skjedde.

To unge menn døde i ulykken. Det var Aslan Mohamed Omer på 19 år og Mohamed Mahamud Abdi på 20 år. Egenæs reddet seg først i land. Deretter svømte hun ut for å prøve å redde de som nå er døde. Egenæs var læreren deres.

Den ene av de to som døde kom til Norge som enslig mindreårig flyktning. Den andre var i familie med flere av de andre i båten. Begge bodde i Bø i Telemark. Det gjorde også læreren deres.

– Dette er en tragisk hendelse som berører mange. Politiet ønsker å uttrykke vår medfølelse. Vi samarbeider nå videre med kriseteamet i kommunen for å ta vare på alle berørte, sier Sigrid Dahl. Hun er lensmann i Bø og Sauherad.

Alle de seks i båten hørte til Nome og Bø voksenopplæring. De hadde høstferie og var på en tur da ulykken skjedde.