Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kvinne mistenkt etter dødsfall i badstue

En kvinne fant ektemannen og vennen død i badstuen - med ett års mellomrom. Hun er nå mistenkt.

Norge

En tysk kvinne fant sin 35 år gamle ektemann død i badstua. Det skjedde på den norske gården hvor de bodde i juni 2016. I juli året etter fant hun vennen sin død i samme badstue. Den døde er en 52 år gammel mann.

Vennen hadde flyttet inn på gården sammen med kvinnen. Det skjedde like etter at ektemannen døde, ifølge avisa Dagbladet.

Etter at den siste av de to ble funnet død, ble det startet etterforskning. Det er Sør-Vest politidistrikt som etterforsker saken.

– Den siste saken er ansett som et mistenkelig dødsfall. Politiet etterforsker saken, sa Marte Engesli Lysaker mandag. Hun er jurist og har ansvaret for påtalen.

Hans Gunnar Meland er politi-overbetjent i politiet i Haugesund. Han sier til avisen at kvinnen har status som mistenkt. Kvinnen har vært inne til flere avhør siden sommeren 2017. Det sier hun selv.

– Jeg vet at de mistenker meg. Etter at min venn ble funnet, tok politiet meg med til politistasjonen. Jeg fikk ikke mulighet til å kontakte folk. Jeg fikk ikke tilbud om hjelp. Jeg var i sjokk og et nervevrak, sier hun.

Kvinnen har senere skaffet seg advokat Patrick Lundevall-Unger. Han mener kvinnen ikke har fått vite hvilke rettigheter hun har i saken.

– Jeg mener hun skulle ha hatt mulighet til å ha advokat til stede under avhørene. Dette er en tragisk hendelse, og hun må tas vare på. Mer ønsker jeg ikke å si til mediene nå, sa Lundevall-Unger mandag.

Begge mennene undersøkt for å sjekke hva de døde av. Det sier kvinnen til Dagbladet. Hun sier at det ikke har skjedd noe kriminelt da de døde.

– Jeg har gitt fra meg mobil og PC. De har tatt prøver av arvestoffet DNA. Jeg har også gitt fingeravtrykk. De ransaket hele hjemmet mitt. Politiet har fått all informasjonen de har bedt om. Jeg har samarbeidet hele tiden, sier kvinnen.