Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kvinnen er ikke avhørt

Fredag ble en kvinne skutt av politiet på Grønland. De ville stoppe henne fra å angripe et barn. Nå er hun siktet for drapsforsøk.

– Vi begynner å danne oss et bilde av hva som hende fredag ettermiddag i Breigata på Grønland i Oslo. Men det er mye arbeid som gjenstår, sier politiadvokat Lars Reinholdt-Østbye til nyhetsbyrået NTB.

Fredag rykket politiet i Oslo ut til Grønland. De hadde fått meldinger om at en kvinne hadde kniv. Hun skal ha sagt at hun ville drepe noen. Da politiet kom til stedet, så de at kvinnen var i ferd med å hugge mot en åtte år gammel gutt.

Kvinnen ble skutt av politiet. Hun fikk moderate skader. Barnet ble ikke skadd.

Kvinnen er i 30-årene, og innlagt på Ullevål sykehus. Her får hun behandling for skadene. Politiet har ikke avhørt henne ennå. De vil gjøre det så snart de kan.

Kvinnen er siktet for drapsforsøk. Hun framstilles for varetekts-fengsling tirsdag. Kvinnen kommer ikke til å møte i retten. Det sier kvinnens forsvarer.

I løpet av mandagen skal politiet gjennomføre flere vitneavhør. Det er politiet i Follo som etterforsker hendelsen. Spesialenheten for politisaker skal også etterforske saken.

Det er uklart om gutten har forklart seg. Søndag sa politiet at de skulle avhøre gutten mandag eller tirsdag.

Marius Dietrichson er guttens advokat. Han mener det er viktig at forklaringen skjer så raskt som mulig. Det er viktig både for å få klarhet i hva som har skjedd, og for at gutten skal bearbeide hendelsen.

– Barnet er sterkt preget av det som skjedde, sa Dietrichson til NTB søndag.