Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– La barna få komme tilbake på skolen og i barnehagen

Mange barn møter ikke opp på skoler og i barnehager. Det gjelder spesielt i Oslo øst. Kunnskaps-minister Guri Melby mener det er viktig at foreldre ikke holder barn hjemme nå.

Oppmøtet på skoler og barnehager har vært lavt i noen deler av Oslo. I disse områdene bor det mange innvandrere. At mange ikke møter opp, bekymrer Guri Melby. Hun er kunnskaps-minister.

– Jeg vil oppfordre alle foreldre til å la barna få komme tilbake til barnehagen og skolen. Til venner, lærere og ansatte. Det er kjempeviktig både for læring, språk-utvikling og trivsel, sier Melby.

Tirsdag var hun på besøk i Ammerudlia barnehage på Grorud. Ordfører Marianne Borgen var også der. De ville si at det er trygt å sende barna tilbake i barnehage og på skole.

I Oslo varierte oppmøtet i barnehagene etter gjenåpningen. I bydel Ullern i vest, møtte 93 prosent opp. I bydel Stovner i Øst, kom bare 51 prosent. Det viser tall fra Oslo kommune.

Det kan være flere grunner til at barn ikke møter opp. Det kan være sykdom. Det kan også være at foreldre er redde for smitte. En annen vanlig årsak er at noen i barnets familie er i risikogruppen. Det står det i kommunens rapport til fylkesmennene.

Melby sier det er viktig at barnehagene og skolene er i kontakt med foreldre og foresatte. Det gjelder spesielt de som kanskje ikke kjenner det norske samfunnet så godt, eller ikke kan språket.