Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Langt færre smittede over 80 år

Den siste uka er det blitt flere smittede med korona i Norge. Men det er færre smittede som er over 80 år.

Det er flere i Norge blitt smittet med korona de siste ukene. Flere steder i landet er det strenge regler for å stoppe smitten. Elever må skole fra hjemme. Likevel er det en god nyhet. Det er 81 prosent færre smittede over 80 år, skriver avisa Aftenposten.

Det kan bety at vaksinen og jobben for å beskytte de eldste virker veldig bra. Nesten 410.000 personer har fått sin første dose med vaksine mot korona. 214.000 har fått andre dose. De er ferdig vaksinerte.

I januar ble over 344 personer over 80 år smittet. De siste fire ukene er bare 67 personer over 80 år smittet. Tallene er fra hele Norge. Fra uke 6 har det blitt oppdaget smitte hos 11.400 personer. Bare 0,6 prosent av dem er over 80 år. Uke 6 startet 8. februar.

Det siste døgnet er det oppdaget 685 nye smittede. 236 av dem er i Oslo. 

Det er meldt om fire døde med korona sist uke. Det er det laveste antallet siden uke 44 i oktober i fjor. Folkehelse-instituttet (FHI) mener det kan forklares med at færre av de eldste blir smittet.

– Dette kan være tidlige tegn på at de eldste har fått beskyttelse etter vaksinasjon. Det kan også være en effekt av andre tiltak for å hindre smitte, skriver FHI i sin ukesrapport.