Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Laveste smittetall siden oktober

Færre blir smittet av korona i Norge. I forrige uke var smittetallet det laveste siden oktober i fjor.

Vi må helt tilbake til uken 19.–25. oktober for å finne like lave tall som i forrige uke. Det skriver avisa Aftenposten, som har gjort en gjennom gang av smittetallene.

I uke 3 ble det registrert 2.200 tilfeller av korona i Norge. Det vil si en nedgang på nesten 27 prosent fra uka før. Noe av dette kan forklares med at færre testet seg. Antall tester falt nemlig med 20 prosent i samme tidsrom. Men nedgangen er så stor, at det ikke kan være hele forklaringen.  

R-tallet viser hvor mange personer en smittet smitter videre. Siden 4. januar har vi hatt et R-tall på 0,65. Det er det laveste Folkehelse-instituttet (FHI) har anslått siden mai i fjor.

Det er også mindre smitte i Oslo. Men i hovedstaden går smitten litt mindre tilbake enn i resten av landet. Den har sunket med 18,7 prosent fra uken før.

Det siste døgnet kan Oslo melde om 89 nye smittede. Det er 19 mindre enn snittet de siste 14 dagene. Det var på 108 smittede per dag, viser tall fra Oslo kommune.

I hele landet er det siste døgn registrert 279 personer smittet med korona. Det er 143 færre enn samme dag forrige uke.  

Smitten gikk kraftig ned i Norge, allerede før Erna Solberg innførte nye strenge korona-regler i helgen. Store deler av Østlandet har nå stengt ned.

– Dersom det blir mindre smitte, tror vi det ikke vil være nødvendig med så strenge tiltak som vi har denne uken. De ekstra tiltakene som ble innført i helgen, er først og fremst for å få bedre oversikt. Det sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg.