Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Lege får ikke jobbe

Legen som er siktet for å ha brukt nakenbilder til å presse folk for penger, er stengt ute fra jobben på Sykehuset Innlandet.

En 38 år gammel mann fra Hedmark er siktet for å ha lurt 15 og 16 år gamle jenter til å kle av seg foran kamera. Legen er siktet for å ha lurt unge jenter til å sende ham nakenbilder. Disse bildene skal han ha brukt til å presse jentene for penger. I tillegg er mannen siktet for å ha sendt bildene videre til andre menn, for så å true med å avsløre det.

LES MER HER: Presset jenter til naken-bilder

Mannen er lege og var på jobb for Norsk Luftambulanse da han ble arrestert på Dombås i Oppland, tirsdag. Politiet ønsket at han ble varetekts-fengslet onsdag. Men nå er mannen satt fri av Sunnmøre tingrett.

38-åringen har jobbet som lege på Sykehuset Innlandet på Elverum i Hedmark. Nå har ledelsen ved sykehuset bestemt at mannen ikke får jobbe inntil videre.
– Saken er alvorlig. Vi er avhengig av tillit i befolkningen. Derfor har vi har bestemt oss for å suspendere legen, sier Gunn Gotland Bakke til NRK. Hun er divisjons-direktør for Sykehuset Innlandet. Det skriver nettstedet NRK.no.

– Suspensjonen gjelder fra i dag, sier Gunn Gotland Bakke.

Flere av jentene som legen skal ha lurt kommer fra Elverum-distriktet og sør i Hedmark, opplyser politiet.

Sunnmøre tingrett bestemte at legen skulle settes fri. Årsaken er at det ikke er fare for at bevis skal gå tapt.
Politi-advokat Unni Vikebakk er uenig.
– Den siktede mannen kan fremdeles påvirke vitner i saken. Derfor mener vi det er fare for at bevis kan gå tapt, sier hun til NRK. Politiet ba om at legen skulle fengsles i fire uker.