Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Lærere krever respekt og vaksine

Søndag kveld kom regjeringen med nye korona-tiltak. Da måtte landets lærere kaste om på planene for undervisning. Nå krever de mer respekt og korona-vaksine.

Søndag innførte regjeringen nye korona-regler for hele landet. De neste to ukene har vi en ny nasjonal nedstenging. Det betyr at store deler av undervisningen i ungdomsskolen og i videregående skole gjøres digitalt. Mange elever må bli hjemme.

– Dette viser en stor mangel på respekt for lærere. Vi har jobbet for å forberede en forsvarlig undervisning i en vanskelig situasjon. Det sier Astrid Kjelsnes til Klassekampen. Hun er lærer og hoved-tillitsvalgt for Skolenes Landsforbund i Trondheim.

Hun etterlyser tidligere varsling til lærerne. En yrkesgruppe som siden i vår flere ganger har måttet «kaste om på alt på kort varsel».

Kunnskapsminister Guri Melby skriver i en epost til avisen at hun ikke forventer at skolene «skal ha alt på stell med tanke på rødt nivå de aller første dagene».

Hun skriver at regjeringen fikk anbefalinger fra Folkehelse-instituttet lørdag ettermiddag. «Vi handlet så raskt vi kunne», skriver hun.

Flere forbund for lærere krever også at lærere skal prioriteres i vaksine-køen. 

– Det ville vært klokt. Lærerne blir bedt om å gå på jobb. Der møter de mange elever, sier Bente Ingeborg Myrtveit. Hun er leder for Utdanningsforbundet i Bergen.