Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Leter etter savnet toåring

Onsdag ble en ung kvinne funnet drept på Grua i Oppland. Nå frykter politiet at hennes to år gamle datter er tatt ut av landet.

En ung kvinne ble funnet død på Grua i Oppland onsdag. Datteren hennes er savnet. Politiet frykter at 2-åringen er  tatt ut av landet. De har stengt alle grenser ut av Norge. 

Rundt klokka 12.30 onsdag fikk politiet beskjed om at det var en skadd person i et hus i Lunner kommune.

Da de kom til huset, fant de en ung afghansk kvinne død. De fikk mistanke om at kvinnen var drept.

Den døde kvinnens to år gamle datter er savnet. Politiet har etterlyst henne med bilde. Ifølge avisa Dagbladet har de også sagt i fra på alle grenser ut av Norge. De ber alle om å se etter jenta og en annen person.

– Vi er veldig bekymret. Dette er en drapsetterforskning, og vi savner et to år gammelt barn, sier Mari Hasle Lauritzen til avisa VG.

Hun er politiadvokat i Vestoppland politidistrikt.

Politiet vil foreløpig ikke si om hvem de tror toåringen reiser rundt med. Jenta er også etterlyst i andre land. Politiet ber alle som vet noe komme med tips. 

– Det er mange personer som skal avhøres og informeres. Noe av hendelses-forløpet er ennå uklart for oss. Dessuten gjør hensynet til pårørende at vi ønsker å være tilbakeholdne med informasjon. Vi ønsker ikke at noen skal måtte lese i avisa at en slektning er død, sier Lauritzen i pressemeldingen.

Onsdag ettermiddag sa politiet at ingen så langt er mistenkt i saken. 

Torsdag klokka 10.00 skal det være en pressekonferanse.