Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Leter etter seiler

En mann falt ut av en seilbåt ved Karmøy sent søndag. Mange leter nå etter den savnede mannen.

Søndag kveld falt en mann i 60-årene ut av en seilbåt. 11 båter, rednings-helikopter og patruljer til fots leter etter mannen. De leter både i sjøen og på land.

Ved 7.45-tiden mandag morgen var mannen fortsatt ikke funnet. Hovedrednings-sentralen Sør-Norge søker fortsatt. 

– Han falt ut om lag 1,5 nautiske mil fra kysten. Vi søker i et ganske stort område. Det er fra Skudeneshavn til Åkrehavn på Karmøy, og ved Ferkingstad-øyene. Det letes også på holmer og skjær, sier Bjørn Jarle Åmlid til nyhetsbyrået NTB. Han er redningsleder.

Et rednings-helikopter tok mandag morgen en pause. Det måtte fylle på drivstoff og bytte mannskap. Helikoptere har søkt gjennom natta. Rundt 40 personer deltar i søket.

Seilbåten la ut fra Dusavik utenfor Stavanger i 22-tida søndag kveld. Det var fire personer om bord. 45 minutter senere skjedde ulykken. Da var båten to-tre nautiske mil øst for Ferkingstad på Karmøy. Den savnede mannen er i 60-årene. Han kommer fra Stavanger. Ifølge Åmlid har en bølge slått inn over båten. Dermed ramlet mannen uti.

En rednings-skøyte og et Sea King-helikopter ble sendt raskt til stedet. Flere båter i området deltar også i letingen. Mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp er med i søket. Det er også hundepatruljer fra Norske Redningshunder. De har søkt langs strandlinjen på østsiden av Karmøy.

De andre passasjerene får oppfølging av kyndig personell etter hendelsen. Det opplyser Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.