Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Leter etter Trine på gravplass

Det er 15 år iden Trine Frantzen forsvant. Nå undersøker politiet om hun kan ligge gjemt i en grav.

Politiet undersøker 12 graver i Bergen på en spesiell måte. De sjekker graven på Øvsstun gravplass med georadar. Slik vil de forsøke å finne Trine Franzen. Hun forsvant for 15 år siden. Da var hun 31 år gammel.

Politiet har fått tips om at hun kan være gjemt i en grav, skriver avisa Bergens Tidende.

Politiet og folk fra for selskapet Cowi begynte skanningen av graver mandag morgen.

– Vi geoskanner området ved 12 graver. Dette er graver fra perioden april og halve mai i 2004, sier Kenneth Berg til Bergensavisen. Han leder etterforskningen.

En georadar viser hvordan det ser under bakken. Resultatet av søkene vil avgjøre om politiet vil åpne graver.

Trine Frantzen ble borte fra Os i mai 2004. To personer ble i 2007 siktet for å ha drept henne. Den ene av de siktede var Frantzens samboer. Ingen ble dømt i saken. Den ble henlagt året. Årsaken var at det ikke fantes bevis. I 2012 ble saken tatt opp på nytt. Det var fordi det kom nye tips.

Frantzen var en del av et rusmiljø. Politiet fikk mye kritikk. De ventet tre måneder fra kvinnen ble meldt savnet. Først da begynte de å etterforske saken som et mulig drap.

Øvsttun gravplass ligger like i nærheten av adressen der Frantzen sist skal ha blitt sett. En teori er at hun ble drept med en overdose narkotika. Så kan hun ha blitt gravd ned.

– Nå håper jeg bare vi finner henne. Slik kan vi får avsluttet 15 års lidelse, sier søsteren Mona Sørensen. Hun har snakket med avisa Bergens Tidende.